Spreekstalmeester Aad Otto interviewt Henk Angenent. ©Rotary Bike Challenge

Wat hebben Jetze Plat uit Vrouwenakker en Henk Angenent uit Woubrugge gemeen? De meervoudig gouden paralympisch triatleet en de Elfstedentochtwinnaar gaan zondag 3 april allebei van start als teambegeleider bij de vijfde ‘Rotary Bike Challenge’.

Beide topsporters zetten zich belangeloos in voor de fietstocht. Henk Angenent is ambassadeur van de Rotary Bike Challenge; Jetze Plat geeft voor het eerst acte de présence. Fietsers kunnen kiezen voor een prachtige tocht door het Groene Hart van 40, 70 of 120 kilometer. Niet de snelheid telt, de uitdaging is wie het beste kan voorspellen hoe lang hij of zij over de tocht doet. 

LEES OOK:
Bekende (oud)schaats- en fietstoppers fietsen mee voor goede doelen

Goede doelen

Deelnemers aan de tocht hebben niet alleen zelf een leuke dag. Ze helpen met hun fietstocht ook anderen. Het inschrijfgeld van de 52 teams en de individuele fietsers is voor twee goede doelen: het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Ipse de Bruggen. Via het Jeugdfonds kunnen kinderen die in onze omgeving in armoede leven, toch lid worden van een sport- of culturele vereniging. Zwaar gehandicapte cliënten van Ipse de Bruggen die anders nooit op vakantie kunnen, krijgen een geheel verzorgde week aangeboden via Stichting Tesselhuus.

Kampioenen

Kampioenen die als begeleiding optreden zijn onder meer bekende wielrenners als Steven Rooks en Erik Breukink. Ook schaatscoryfeeën als Melissa Wijfje en Bob de Jong zetten zich in als teamcaptain. Daarbij jong schaats-/fietstalent uit de ‘stal’ van Henk Angenent en de dames van Talent Cycling.

Meedoen

Iedereen die kan fietsen, kan meedoen. De start en finish zijn op het parkeerterrein bij Zwembad Aarweide aan de Schilkerweg in Nieuwveen.

Het dagprogramma is als volgt:

08:00-12:00 uur – Starttijd 120 km
09:00-12:00 uur – Starttijd 70 km
10:00-12:00 uur – Starttijd 40 km
13:30-14:30 uur – Aankomst deelnemers
circa 16:00 uur –  Afsluiting

Meer informatie en inschrijven kan via deze link.