TER AAR – Ruim 32 mille is zondag door enkele honderden deelnemers aan de 6e Rotary Bike Challenge bij elkaar gefietst. Het geld gaat naar Spieren voor Spieren.

Nina van Es (16) uit Roelofarendsveen, die aan een spierziekte lijdt, kreeg het bedrag symbolisch overhandigd omdat zij als kind-ambassadeur voor Spieren voor Spieren fungeerde. Zij was eregast bij de Bike Challenge, net als de laatste twee Elfstedenkampioenen: Henk Angenent en Klasina Seinstra. Angenent en Seinstra hebben met hun inzet flink bijgedragen aan het succes van het evenement dat wordt georganiseerd door Rotary Ter Aar en omstreken. Henk Angenent heeft zijn beroemde naam al jaren aan het evenement verbonden; voor Seinstra was het de eerste keer dat zij een fietstocht door het Groene Hart maakte. ,,Giethoorn verbleekt er totaal bij!”

Spieren voor Spieren 

Spieren voor Spieren is een organisatie die de krachten bundelt om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Ruim 20.000 kinderen in Nederland kampen met een spierziekte. Door middel van sportieve acties zoals deze Rotary Bike Challenge, wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en de verbetering van het diagnose- en behandeltraject. Zodat het onmogelijke mogelijk wordt: spierziekten bij kinderen zo vroeg mogelijk herkennen en behandelen.