18 maart was de landelijke actiedag van Nederland Schoon. Stichting DorpsActiviteitenNieuwveen (DAN) is hier net als vorig jaar op aangehaakt. Iedereen wil toch wonen in een gebied dat netjes en schoon is? Gelukkig zijn we ook dit jaar weer met een flink aantal kinderen, ouders en opa’s en oma’s de wijk in gegaan om te zorgen dat Nieuwveen weer een beetje schoner wordt.  

De zon scheen en het was een mooie dag voor het schoonmaken van de buurt. Om 14 uur stond een aantal vrijwilligers van de stichting DAN klaar bij de Ringkant om te zorgen dat iedereen gewapend met handschoenen, prikkers, gele Nl Schoon hesjes en een vuilniszakken voor plastic en restafval de wijk in kon gaan. Een paar uur lang heeft iedereen enorm zijn best gedaan en is er weer een grote hoeveelheid vuil opgehaald. Een groot deel van Nieuwveen ziet er weer veel netter uit. 

Om 16 uur werd er weer bij de Ringkant verzameld en kon iedereen de vuilniszakken met zwerfafval weer inleveren. Iedereen werd bedankt voor de inzet met een heerlijke (gezonde) traktatie. Weer een mooie vrijwilligersactie waar alle inwoners van Nieuwveen baat bij hebben. Laten we zorgen dat wij volgend jaar met nog meer deelnemers gaan zorgen voor een schoon Nieuwveen.