Een praatje maken kan nu ook in Nieuwkoop bij de speciale kletskassa. ©Social Jumbo Nieuwkoop

Sinds gisteren heeft Jumbo Nieuwkoop op het Kennedyplein een Kletskassa. Hier maken de kassamedewerkers tijd voor een praatje met de klanten.

Veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Vooral onder ouderen komt eenzaamheid vaak voor. “Bij Jumbo vinden we dat onze winkels een belangrijke rol hebben als ontmoetingsplek om eenzaamheid te signaleren, terug te dringen en te doorbreken”, schrijft Jumbo op haar website. “Bijvoorbeeld door een praatje te maken of echt even de tijd voor iemand te nemen. Daarom zijn we lid van ‘Eén tegen eenzaamheid’, een nationale coalitie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen die de handen ineenslaan om eenzaamheid onder ouderen te doorbreken.”

Kletskassa’s 

De Kletskassa is een kassa speciaal voor wie geen haast heeft en zin heeft in een praatje. In de zomer van 2019 werd de eerste Kletskassa geopend in het Brabantse Vlijmen. “Dit zorgde voor veel positieve reacties. Nu is de tijd rijp om dit initiatief uit te breiden. Aan het einde van 2022 zijn er door het hele land in tweehonderd winkels Kletskassa’s te vinden waar klanten terecht kunnen voor een kletspraatje.”

Bron: Jumbo.com