Jeugdpakket financiert ideeën van jongeren

Het is voor iedereen een lastige periode en dat geldt zeker ook voor jongeren. Er zijn veel beperkingen en veel dingen die helemaal niet mogen. Voor jongeren die niet tot een risicogroep behoren, is dit extra moeilijk. Veel van hen ervaren mentale gezondheidsproblemen. Daarom heeft het kabinet een Jeugdpakket beschikbaar gesteld.

De mentale gezondheidsproblemen die jongeren ervaren zijn eenzaamheid, somberheid en angst. Gebleken is dat zij hier gemiddeld meer last van hebben dan andere leeftijdsgroepen. Het Jeugdpakket van het kabinet is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, activiteiten te organiseren, om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren én voor jongerenwerk.

De gemeente wil graag samen met jongeren activiteiten voor de jeugd bedenken en uitvoeren. Zoals sporttoernooien, workshops, activiteiten rond mentale weerbaarheid, beroepsoriëntatie, persoonlijke coaching, offline samenkomen en online samen gamen. Daarbij staat voorop dat de activiteiten veilig en coronaproof zijn en aansluiten bij waar jongeren op dit moment behoefte aan hebben.

Geld aanvragen
Wie een idee heeft en voor deze activiteit of dit idee geld uit het Jeugdpakket nodig heeft, kan dit aanvragen door contact te zoeken met het jongerenwerk of met bijvoorbeeld een lokale (sport) vereniging. Om samen aan de slag te gaan met het plan. Omschrijf het idee, de aanpak, welke coronamaatregelen genomen worden en welk budget er nodig is (maximaal 750 euro).

Aanvragen indienen kan tot maandag 15 februari via verenigingsloket@nieuwkoop.nl.

Meer info op de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Hier staan ook verschillende voorbeelden van activiteiten. Vragen over het Jeugdpakket of samen met de jongerenwerker kijken naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar jong@nieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?