“Wij zijn de sportiefste gemeente van Nederland”, zei handbiker en triatleet Jetze Plat toen hij eind vorig jaar met burgemeester Robbert-Jan van Duijn bij Sint Nicolaas langsging. Mooi gezegd, maar dat moet je dan wel waarmaken, dacht hij er toen bij. En dus zocht hij een sportieve lokale politieke partij om ook daadwerkelijk zijn steentje te kunnen bijdragen.

“Dat kon alleen maar Samen Beter Nieuwkoop zijn,” zegt de 30-jarige meervoudig Paralympisch kampioen. “Eén van hun partijleden was jaren geleden de initiatiefnemer van Sportverkiezing Nieuwkoop. Ik voel me thuis bij deze partij.”

Voor Jetze houdt het niet op na het behalen van goud op onder andere het WK triatlon en de Paralympische Spelen. Hoewel hij een volle agenda heeft met trainingskampen en wedstrijden wil deze inwoner van Vrouwenakker zich, namens Samen Beter Nieuwkoop, vol inzetten op sport en bewegen in de buitenruimte. “Dat met name de jeugd meer zou moeten bewegen, moet geen loze kreet zijn,” zegt hij. “Ik wil er toe doen, door zichtbaar en tastbaar te zijn. Niet alleen in verkiezingstijd, maar ook daarbuiten.”

Lijst van vijftig

Jetze Plat maakt de lijst van vijftig van Samen Beter Nieuwkoop voor de gemeenteraadsverkiezingen compleet. De lijst bestaat uit een mix van oude vertrouwde kandidaten, nieuwe kandidaten, inwoners uit alle dorpen, man, vrouw, variërend in de leeftijden van 17 tot en met 76 jaar en van verschillende afkomst.

“Met deze kandidaten zet Samen Beter Nieuwkoop zich breed gedragen in voor inwoners, ondernemers en organisaties”, zegt lijsttrekker Lizet Keyzers. “Díe staan voor Samen Beter Nieuwkoop altijd op de eerste plaats. Samen met de vijftig kandidaten, zetten wij de mooie verkiezingscampagne ‘Samen groeien we verder!’ neer.” 

De Lijst van 50 van Samen Beter Nieuwkoop