In november plaatsten wij een interview met Amber Koenders. De Nieuwkoopse lijdt aan het Syndroom van Farfan en haar leven zou vele malen makkelijker worden als zij een hulphond kreeg. Hiervoor had zij een crowdfundingsactie opgezet. De steun die zij kreeg was overweldigend.

LEES OOK:
Crowdfundingsactie hulphond voor Nieuwkoopse Amber Koenders

Amber Koenders, zoon Mees en Blue. ©Aangeleverd

De crowdfundingsactie zorgde ervoor dat Amber een hulphond kon aanschaffen. Blue is halverwege december bij haar en haar zoon Mees in huis gekomen. “Blue is een hele lieve rustige flatcoated retriever”, laat Amber weten. “Hij vindt het heerlijk om te knuffelen, maar is ook een echte werker. Ondanks dat hij nog jong is, lijkt hij geboren voor dit werk. Hij zit/ligt tussen mijn benen, zodat ik mijn benen in de juiste positie houd, wat voorkomt dat mijn heup uit de kom schiet.”

Blue is ook een aantal keer mee geweest naar het ziekenhuis. “Zoals pas toen mijn schouder uit de kom was. Dat is vooral voor steun, maar hij laat dan ook weten dat niet iedereen zomaar aan het vrouwtje mag komen. In de supermarkt zijn we bezig met de basis. Voor de rest mag hij vooral lekker hond zijn en zijn we bezig met socialiseren.”

Dankbaar

Het succes van de crowfundingsactie was groot. Net als de dankbaarheid van Amber. “Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle mooie, lieve en steunende woorden, donaties en vooral hoe iedereen heeft geholpen op zijn of haar manier. Door het delen van ons verhaal, te lezen of door mij aan te spreken, omdat ze mijn verhaal hadden gelezen. Zonder jullie had ik dit niet kunnen doen. Ik had zo’n hoop hierop en nu is het gewoon gelukt. Ik ga met nog meer vertrouwen mijn toekomst tegemoet en daar hebben jullie aan bijgedragen. Mijn dank en die van Mees is groot.”