Stichting !Triggr en Jong in Nieuwkoop organiseren Heel Nieuwkoop Bakt. De voorrondes, één in Ter Aar en één in Nieuwkoop, bepaalden wie mag meedoen aan de finale in de meivakantie.

De eerste voorronde was dinsdag 1 maart in het Triggr-gebouw. Tien taarten werden hier ingeleverd. Stuk voor stuk kunstwerken. De jury, bestaande uit burgemeester Robbert-Jan van Duijn, politieagent Koos Romeijn, Robbert Tersteeg – een telg van Bakkerij Tersteeg en nu directeur bij Bakrt – en Anke Steffers van De Nieuwkoper en afgestudeerd aan Vakschool Wageningen, had een pittige klus. De ene taart was nog mooier en lekkerder dan de andere.

De juryleden bekijken en proeven de taarten één voor één

Na het serieus proeven en keuren van de taarten ging de jury in beraad. Dit nam bijna een half uur in beslag. Terug bij de deelnemers vertelde Robbert Tersteeg bij elke taart welke pluspunten deze had. De burgemeester maakte vervolgens de deelnemers bekend die naar de finale doorgingen.

Tot 16 jaar

Onder de 16 jaar was de prachtige Gelukkig Nieuwjaarstaart van Dilan Slof de winnaar, tweede werd de spekjes met makaron taart van Eva den Haan. In deze categorie deden vier deelnemers mee.

De Gelukkig Nieuwjaarstaart van Dilan
De feesttaart van Eva
Vanaf 16 jaar

In de 16 jaar en ouder categorie waren er zes deelnemers. Winnaar werd Suzanne Noya, zij maakte een feestelijke bruidstaart met Ferrero Rocher chocolade met binnenin een schaakbord/mozaïek patroon. Tweede werd Annika Zornig met een prachtige zwanentaart. En de derde prijs was voor de carnavalstaart vol kleur van Kirsten Koster en Chloe Zornig. In Ter Aar werd de voorronde gefilmd en via een livestream uitgezonden. Zo konden de bakkers die een taart hadden ingeleverd en niet aanwezig konden zijn bij de jurering, thuis meekijken.

Wijkagent Coos Romijn en burgemeester Robbert-Jan van Duijn met de winnares Suzanne Noya
De winnende taart is van Suzanne.
Nummer 2, de zwanentaart, is gemaakt door Annika Zornig
Het duo Kirsten Koster en Chloe Zornig bakte taart nummer 3
Voorronde Nieuwkoop

Aan de voorronde in Nieuwkoop deden zes thuisbakkers mee. Ook hier was het niveau hoog. De jury in Nieuwkoop bestond uit wethouder Antoinette Ingwersen, wijkagent Marjolein Bieringa en bakker Franny van De Sfeerstal (op Instagram bekend als @frannysbaksels).

Wendy de Waal van Jong in Nieuwkoop was bij deze voorronde aanwezig: “Er werden echt supermooie taarten ingeleverd. Waaronder door meester Bryan van groep 5 van de Aeresteijn in Langeraar. Na een uitgebreide jurering was het om half 6 tijd voor de uitslag.”

In deze voorronde waren er een moeder en een dochter die beiden eerste werden in hun categorie. Karin Best won met haar prachtige uilentaart. Tweede werd Danette Kempers, de derde plaats was voor Bryan Angenent. Karins dochter Sophie won in de jongste categorie. Zij maakte een taart die zo mooi was dat het net een bruidstaart was. Nummer 2 bij de categorie onder 16 jaar werd Kaya Spelt met een disco- en dropcake. De derde plaats was voor Sofie en Lois. Zij maakten een feesttaart met speakers, ballonnen en een dansvloer.

Moeder Karin en dochter Sophie Best, samen met de jury
Tot 16 jaar
De winnende taart van Sophie Best
De taart van Kaya

Vanaf 16 jaar
De winnende taart van Karin Best
De leuke varkens nemen een modderbad-taart van Danette Kempers werd tweede
Meester Bryan werd derde met zijn heerlijke verjaardagstaart
In een echte keuken

De nummer 1 van de 16+ categorie en de top 3 van de tot de 16 jaar-categorie van voorronde Nieuwkoop mogen in de finale met de top 2 en top 3 van de voorronde in Ter Aar gaan strijden om de hoofdprijzen.  Heel bijzonder is dat deze finale, die in de meivakantie wordt gehouden, in een echte keuken gaat plaatsvinden waar de thuisbakkers dus als echte Heel Holland Bakt-bakkers hun taarten gaan maken.