De schapen staan bij te komen van hun hachelijke avontuur. ©René Rodenburg

Een hond heeft vanmiddag om half 1 een bloedbad aangericht op de Hogedijk in Nieuwkoop. Het dier viel schapen aan en jaagde er een aantal de sloot in. Meerdere schapen raakten gewond, één schaap verdronk.

Het voorval gebeurde op de Hogedijk achter IJssalon Confetti. “De hond jaagde achter mijn schapen aan”, vertelt de eigenaar van de schapen, René Rodenburg. “Hij verwondde meerdere schapen en jaagde er een aantal de sloot is. Één schaap die in het water terechtkwam, is verdronken. De eigenaar van de hond is vertrokken, zonder zich te melden. Heel graag zou ik als eigenaar van de schapen en het land in contact komen met deze hondeneigenaar.”

“Honden horen aan de lijn”

Het was een hele klus om de schapen uit de sloot te halen. Voor één schaap kwam de hulp te laat. “Honden horen hier aangelijnd te zijn, zoals duidelijk met borden staat aangegeven”, aldus een ontdane René.

Als de eigenaar van de hond zich wil melden bij de eigenaar van de schapen – een getuige zegt dat het een vrouw betreft – dan kan zij ons mailen op redactie@nieuwkoper.nl. Wij brengen haar dan in contact met René Rodenburg.