Een supboard om de Nieuwkoopse Plassen op te gaan, is te huur bij De Hollandsche Leeuw.

Herberg De Hollandsche Leeuw in Nieuwkoop staat aan de vooravond van een grote restauratie. Hiervoor moet heel veel gebeuren en er zijn flink wat hobbels te nemen. Toch start het DHL-team langzaamaan een aantal activiteiten op. Zo zijn vanaf heden SUP’s, e-Choppers en fietsen te huur.

Met de restauratie wordt de allure van het pand hersteld en vormt het grand café straks het kloppend hart van vele activiteiten. “Hiermee hebben wij maar één doel: Samen genieten,” laat het DHL-team op haar website weten. “Sfeervol genieten met een heerlijk hapje en een drankje. Actief genieten op en om het water met bootjes, SUP’s en e-Choppers.”

Vertraging restauratie

De Hollandsche Leeuw heeft de status van een Rijksmonument. “Door alle regelgeving hieromtrent duurt de restauratie helaas veel langer dan gepland en gehoopt. En we hebben wederom een tegenvaller te verwerken gekregen. De gemeente heeft meegedeeld dat zij alsnog óók advies gaat aanvragen bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Over de plannen maken wij ons geen zorgen, maar deze stap zorgt wel weer voor flink wat vertraging.”

Goed nieuws

Maar het team heeft ook goed nieuws te melden. “De ontworpen stabilisatieconstructie is goedgekeurd, evenals de voorgelegde tekeningen. En daarbij hebben we dus een start gemaakt met onze verhuuractiviteiten. We zien dit als proefdraaien om volgend jaar klaar te zijn voor een vliegende start.” (bron: hollandscheleeuw.nl)

De catering is enige tijd geleden al gestart. Daar komt nu de verhuur van SUP’s en e-Choppers, als proef, bij. Ook is de testversie van de Kunst-webshop live.

Een SUP, e-Chopper of fiets huren, ga naar www.hollandscheleeuw.nl en vind daar alle informatie en de prijzen.