Hoera: duikteam van brandweer Ter Aar bestaat 45 jaar

brandweer gemeente nieuwkoop

Een grote hoera voor brandweer duikteam Ter Aar: zij bestaat 1 juli 2020 precies 45 jaar. In 1975 begon het duikteam te vormen en werd er zelfs een tweedehands Volkswagen busje aangeschaft die omgebouwd werd tot een volwaardig waterongevallenvoertuig. Nu 45 jaar later is het sprake van een professioneel duikteam waar wekelijks geoefend wordt om als vrijwillige duikteam voor ons burgers klaar te staan.

De brandweer voelde zich genoodzaakt om een duikteam te starten: “Met name door de ernstige incidenten met voertuigen die naar de bodem verdwenen van het Aarkanaal en andere wateren in Ter Aar en dat er door de brandweer vaak hulpeloos vanaf de kant werd toegekeken, deed de toenmalige commandant Blok beslissen tot het oprichten van een eigen duikteam”, meldt de brandweer.

ZIE OOK

Politie vist gestolen auto uit Aarkanaal in Ter Aar

In het 45-jarig bestaan is er flink wat veranderd: zo is bestaat het team nu uit 9 duikers, 5 duikploegleiders, 6 duikassistenten, 1 duikinstructeur en 1 duikcoördinator. Ook wordt er wekelijks – op maandagavond – gedoken op diverse locaties om ‘de geoefenheid op pijl te houden’.

Hoewel er gesproken wordt van het duikteam van brandweer Ter Aar, is het verzorgingsgebied vele malen groter: “Ons verzorgingsgebied bestaat uit de hele gemeente Nieuwkoop, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Bilderdam, Braassemermeer en Aarlanderveen”, aldus brandweer Ter Aar.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?