De afgelopen dagen staan in het teken van Corona. Sinds de uitbraak in Nieuwkoop, houden we ons op de redactie bijna alleen nog maar bezig met actuele berichtgeving omtrent het coronavirus. In dit artikel proberen we transparant te maken hoe wij met het Coronanieuws in Nieuwkoop omgaan en hoe wij beslissingen zo goed mogelijk proberen te maken.

Bij De Nieuwkoper hebben we als voornamelijk doel om inwoners te informeren. We stellen vragen aan bedrijven, passen hoor en wederhoor toe en proberen vooruit te lopen door bepaalde zaken voortijdig aan de kaak te stellen. Bij nieuws als de verspreiding van Coronavirus, kan er snel sprake zijn van het zaaien van paniek. Iets wat wij als nieuwsmedium ten alle tijden willen voorkomen.

Daarbij zijn er constant twee kanten omtrent het Coronanieuws; lokaal nieuws, bijvoorbeeld Zwembad De Wel die haar deuren sluit tot eind maart, én landelijk nieuws, zoals het verbod op activiteiten met meer dan 100 aanwezigen. We proberen hierin de beste keuze te maken om inwoners van de gemeente Nieuwkoop te informeren.

ZIE OOK:

Dossier: Coronavirus Nieuwkoop

Onze redactie zit er bovenop: “De afgelopen dagen ben ik van 6.00 uur tot minimaal 22.00 uur in de buurt van mijn computer geweest, om te zorgen voor het snel kunnen schakelen bij actueel Coronanieuws in Nieuwkoop”, aldus Robbert Tigchelaar, online redacteur bij De Nieuwkoper. 

Daarbij wordt er onderling goed geschakeld: wat plaatsen we wel en wat vooral niet? Is er bij een specifieke titel of boodschap mogelijk sprake van onnodige paniek, ja of nee? We sparren hiervoor niet alleen met bedrijven zelf, maar ook onderling: “Het laatste wat we willen is het onnodig zaaien van paniek. Daarom proberen we alle kanten van het verhaal te belichten en nemen we ook reacties op social media mee in onze berichtgeving”, laat redacteur Harrie Nap weten.

Mocht je feedback hebben op onze aanpak of ons willen voorzien van een reactie? Stuur onze redactie via het contactformulier een bericht.