Hoe is het met… Marco, Anneke en Youri de Vries

Youri, Marco en Anneke de Vries met parkhond Costa. ©Hans Middelkoop

4,5 Jaar geleden vertrokken Marco en Anneke de Vries, samen met hun zoon Youri, naar het Griekse eiland Rhodos om daar een tennispark over te nemen. Hoe is het met het gezin dat jarenlang exploitant was van het tennispark in Nieuwkoop?

Marco en Anneke houden van de zon. Youri had zijn opleiding tot tennisleraar in Nederland afgerond. En tennis was al jaren wat de klok sloeg voor dit Nieuwkoopse gezin. In Griekenland vonden zij een tennispark met drie banen en een clubhuisje en gingen de uitdaging aan.

Er was wel het een en ander te doen aan renovatiewerkzaamheden. De banen moesten van een nieuwe toplaag voorzien worden, het hekwerk was zo slecht dat het bijna helemaal vervangen moest worden. En Marco maakte een pergola overkapping bij het clubhuis voor wat extra schaduw.

Youri leerde snel Grieks en geeft les aan kinderen en volwassenen die op het eiland wonen. Ook komen er regelmatig hotelgasten uit de buurt naar het park voor een tennisles. En de banen zijn te huur. Youri, inmiddels 24 jaar, heeft verkering met het buurmeisje en voelt zich helemaal thuis op het eiland. Hij schrijft blogs (in het Engels) over spelers en hun kwaliteiten, geeft tactische, technische en mentale tennistips en brengt tennisnieuws. Ook plaatst hij zo nu en dan posts op de Facebookpagina van zijn tennisschool

Elke dag om 7:00 uur is Marco op het park te vinden. Er is altijd wel een klusje te doen of iets van onderhoud nodig. Anneke geniet van de zon en is lid van een Nederlands clubje die ze gekscherend de Vreetclub noemen. Elke week op donderdag lunchen de dames van dit clubje – met allemaal dames die iets hebben met Nederland – samen in een restaurant op het eiland. Ook doen ze samen creatieve activiteiten en gaan wandelen.

Parkhuisdieren
Costa

Zwerfkat Ties kwam op een dag bij het tennispark aanlopen en mocht blijven en ook zwerfhond Costa kreeg op het Griekse park zijn thuis. Frits, de huiskat op het tennispark in Nieuwkoop, is ook in Griekenland een parkhuisdier en heeft het er prima naar zijn zin.

Het huis waar familie De Vries woont

Foto’s zijn gemaakt door Hans Middelkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?