Dit is Hendrik-Jan en werkt sinds 2021 als begeleider in de gehandicaptenzorg bij Inversa op de woonzorgboerderijen in Nieuwkoop en/of Woubrugge. Als kleine jongen groeide hij op, op een (hobby) boerderij in Nieuwkoop. Vijf jaar na zijn zorgopleiding werkt hij met veel plezier bij Inversa.  

Hendrik-Jan: “Ik werkte als persoonlijk begeleider bij een grote zorginstelling waar 24-uurs zorg werd geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Door de vele personeelswisselingen verdiepte ik mij in vacatures bij andere zorgorganisaties.  

Omdat ik opgegroeid ben op een (hobby) boerderij in Nieuwkoop had een zorgboerderij altijd al mijn interesse, zoals die van Inversa. Ik ging vrijblijvend op gesprek. Tenslotte kon ik altijd nog ‘nee’ zeggen, dacht ik. Het tegendeel bleek waar. Ik zei volmondig ‘JA!’ tegen deze mooie baan.  

Bij Inversa voelde ik veel gastvrijheid. Door de kleinschaligheid bouw je toch een andere band op met de bewoners en ouders dan ik gewend was. Je moet het echt met elkaar doen en dat zorg voor verbondenheid. Ik ben persoonlijk begeleider bij Inversa. In deze rol houd ik het contact met ouders, huisarts, gedragskundige, diëtiste of logopediste. Ik heb de afgelopen tijd veel ontwikkelingen in deze samenwerking gezien bij Inversa. Ondanks dat het soms lastig kan zijn om nieuwe mensen aan te laten sluiten binnen een klein, hecht team. Een goede relatie met collega’s en directie is van belang. Waarbij het belang van de bewoner(s) altijd voorop staat.  

Mocht je nog een fijne werkplek voor jou als (persoonlijk) begeleider zoeken binnen een kleinschalige zorgorganisatie met korte lijnen en veel vrijheid, kom dan ook vrijblijvend kennis maken. Of zoek je een begeleidende woonplek en/of dagbesteding voor jouw kind of familie dan zou ik aanraden om een keertje te komen kijken.  

Inversa heeft twee woonzorgboerderijen: Eén in Nieuwkoop en één in Woubrugge.   
Meer informatie vind je op: www.inversa.nl. Of bel voor een kennismakingsgesprek naar: 06 15312743.