De zomerperiode is ten einde, maar het werk op dorpsboerderij Nieuwkoop gaat gewoon door. Er zijn helpers nodig en het bestuur doet een oproep aan mensen die zich beschikbaar willen stellen.   

Wie wil er bijvoorbeeld helpen met het voeren of mesten van de dieren? Elke dag moet de veestapel twee keer gevoerd worden. Een ook de stal moet netjes en schoon blijven. Verantwoordelijke klusjes, maar waardoor je wel een mooie band met de boerderijdieren opbouwt.  

Daarnaast zijn er onderhoudsmensen nodig die handig zijn. Soms moet er wat getimmerd worden, omdat een hek of hok niet meer in orde is.   

Ook voor algemene zaken wil de dorpsboerderij mensen inzetten.  Net voordat de boerderij opent, moeten er spullen klaargezet worden die later ook weer opgeruimd worden. Ook kunnen vrijwilligers een representatieve rol vervullen. U bent dan vraagbaak voor vrijwilligers en bezoekers. Dat is een veelomvattende taak, maar de huidige vrijwilligers van de boerderij werken nieuwe vrijwilligers goed in. 

Hele jaar geopend 

Dorpsboerderij Nieuwkoop is een gezellige boerderij voor jong en oud. De accommodatie is te vinden aan het  Kennedyplein  naast de Jumbo.  Momenteel is de dorpsboerderij geopend op dinsdag en woensdag van 10.00-16.00 uur en donderdag en zaterdag van 10.00-13.00 uur. 

Op de boerderij zijn veel leuke en aaibare dieren. Er is elke dag wel iets te zien of te beleven, geen dag is het zelfde! Tevens is er een kantine met terras, “het kwakertje” waar bezoekers koffie, cappuccino, thee of limonade kunnen kopen. Gewoon lekker afspreken met vrienden of familie, onder het genot van een lekker bakkie op het terras of een van de andere zitjes op het terrein. 

Er is al een super gezellig team met vrijwilligers, maar er zijn meer mensen nodig. Daarom een oproep aan dierverzorgers, klussers,  groenwerkers of andere belangstellenden.  Met een paar uurtjes kunt u de dorpsboerderij helpen. 

Informatie 

Loop eens een middagje mee of praat met de vrijwilligers. Dan krijgt u een mooi inkijkje over alles wat er bij het reilen en zeilen van een boerderij komt kijken.  

Dorpsboerderij Nieuwkoop is een stichting en voor een groot deel afhankelijk van sponsoren en donateurs. Meer informatie tijdens de openingstijden op de dorpsboerderij zelf of stuur een mailtje naar dorpsboerderijnieuwkoop@outlook.com