Torenschuddersfeest 2020 in Nieuwkoop is afgelast. Het jaarlijkse feest zou dit jaar voor de twintigste keer plaatsvinden, maar de organisatie laat weten tot dit moeilijke besluit te zijn gekomen vanwege het coronavirus. Zowel de activiteiten overdag als de verlichte botenparade en de vuurwerkshow zijn geannuleerd.

Een woordvoerder laat aan De Nieuwkoper weten dat ze dit besluit nu hebben genomen – en niet eventjes hebben afgewacht – omdat er velen normaalgesproken weken bezig zijn met voorbereidingen.: “Er zijn mensen weken bezig met het voorbereiden van de versiering van een boot of ponton. Je moet een keer de knoop doorhakken. Wij vinden het ook heel jammer Het is een feest waar heel Nieuwkoop zich op verheugd”.

ZIE OOK:

Theater Kaleidoskoop opent haar deuren weer

Dit jaar zou het de twintigste keer zijn dat het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop gevierd zou worden. Vorig jaar verliep het Nieuwkoopse feest zonder problemen.  Dit jaar stonden er extra activiteiten gepland vanwege het 750-jarige bestaan van Nieuwkoop.

Gezien de stuurgroep van Nieuwkoop 750 eerder dit jaar ook besloot om alles te annuleren, ziet de organisatie kansen: “Dan kunnen we hier ook misschien wel een thema-feest van maken. Versierde en verlichte boten met als thema 750 jaar. Kan nu een heel jaar over nagedacht worden”.