Dat je niet alleen voor een goed boek bij de bibliotheek terecht kan, blijkt binnenkort: mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het aanvragen van online toeslagen kunnen binnenkort terecht bij Bibliotheek Alphen Centrum en Roelofarendsveen. Samen met Tom in de Buut en ‘t Gilde biedt de bibliotheek een speciaal ‘belastingspreekuur’ aan waar mensen gratis vragen kunnen stellen en advies kunnen inwinnen.

Hoe doe je digitaal je belastingaangifte en hoe vraag je online toeslagen aan? Op deze vragen wordt binnenkort antwoord gegeven tijdens het belastingspreekuur bij de bibliotheek. Tijdens het spreekuur zijn er ook computers aanwezig. “De service is gratis en de computerfaciliteiten zijn voor iedereen
beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek”, meldt de organisatie aan De Nieuwkoper.

Lees ook: Tom in de Buurt helpt jongeren met belastingaangifte

Het belastingspreekuur vindt  plaats van 2 maart tot en met 29 april van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Alphen centrum (maandag en woensdag) en in Bibliotheek Roelofarendsveen (dinsdag). Aanwezigen dienen een jaaropgave van 2019 mee te nemen, de DigiD inlogcode en wachtwoord, bonnetjes, bewijzen van aftrekposten en een geldig legitimatiebewijs.