Zondag 3 september kunnen de hardlopers en wandelaars weer hun hart ophalen als vanuit het gezellige centrum van Nieuwkoop de Halve Marathon van Nieuwkoop wordt georganiseerd.

Omdat het een jubileumeditie is, immers de Halve Marathon van Nieuwkoop wordt voor de 35e keer georganiseerd, is er voor alle deelnemers een gratis hardloopshirt!

Ook voor het publiek is er die middag veel te genieten; fraaie sport, muziek afgewisseld met het live verslag van de halve marathon vanaf de motor, lekkere hapjes en gezelligheid op het finishterrein in het aantrekkelijke dorpscentrum van Nieuwkoop. Met de, sinds enkele jaren, vernieuwde start/finish plek in het dorpscentrum kan het publiek de lopers nog beter zien en dus ook  aanmoedigen.

Vanaf 9 uur kunnen de wandelaars inschrijven voor prachtige wandelroutes van 10, 15, 20 en 25 kilometer door de Nieuwkoopse natuur. 

De Halve Marathon en de 10 kilometer hardloopwedstrijd starten om 13.15 uur; de halve marathon vanuit het dorpscentrum en de 10 kilometer op de Hollandse kade in de Meije. De deelnemers  aan deze afstand worden vanaf 12.30 uur per bus naar hun startplek gebracht. Er zijn maar liefst 3 bussen beschikbaar.

Vóór de start van de halve marathon is er om 12.30 uur de kinderloop over 600 meter en om 12.45 uur de jeugdloop over 1 kilometer. Uiteraard is er na afloop van de loop een verrassingvoor de kinderen!  De 5 (5,8 km) kilometer wedstrijdloop vindt sinds enkele jaren op een zeer aantrekkelijk parcours plaats en begint om 13.25 uur. 

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl  

Inschrijven is mogelijk op 3 september maar voorinschrijven kan ook via https://inschrijven.nl/form/2023090310202-nl  

Tot ziens op 3 september in Nieuwkoop!