Goedemorgen! Zomerse drukte bij strandje

Wat moesten we er lang op wachten. Zwemmen in open water. Nadat woensdag al een enkeling zich in de plassen waagde, was het gisteren bij het strandje van Strand Zomer in Nieuwkoop toch wat drukker.

Het zomerse aangezicht bij het strand langs het Meijepad is dit jaar echt een unicum. Hoeveel warme (hete) dagen hebben we gehad? Ze zijn op een hand of drie te tellen. Voor de zwembaden was het wederom een slecht jaar. Vorig jaar door corona, dit jaar vanwege het tegenvallende weer. En al is het vandaag, morgen en overmorgen nog redelijk van temperatuur; echt zwemweer is het eigenlijk alleen zondag nog. En daarna is het weer wachten. Misschien toch maar weer met een bootje de plassen op. Of met een SUP. Of met de fiets of de e-Chopper helemaal niet op, maar lángs het water.

Negatief zwemadvies

Overigens geldt voor het zwemwater bij dit strandje nog wel een negatief zwemadvies. “Het negatieve zwemadvies is ingetrokken voor wat betreft blauwalg”, legt gemeente Nieuwkoop ons uit. “Er is nog wel een negatief zwemadvies in verband met de algehele slechte waterkwaliteit. Een zwemverbod is het zeker niet. Wel zijn de blauwalgen verdwenen.”

GOEDEMORGEN GISTEREN:
Goedemorgen! namens de wandelclub

Jouw foto

Jouw foto’s voor onze Goedemorgen!-rubriek zijn welkom. Mooie, lieve, vrolijke, schattige of sprookjesachtige foto’s. Van mensen, dieren, uitzichten of gebouwen; alles mag en juist die afwisseling is leuk. De foto moet wel in de gemeente Nieuwkoop gemaakt zijn. En graag in liggend formaat. Mail hem naar redactie@nieuwkoper.nl of lever hem aan via ons contactformulier.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?