Toen wij een paar weken geleden een foto plaatsten van een rivierkreeft op het Meijepad, reageerde Pim Bakker met een foto met daarop datzelfde schaaldier. Ook hij spotte het dier op het Meijepad in Nieuwkoop. 

Een ook deze rivierkreeft maakt zich groot om de indringer die zijn terrein wil betreden, af te schrikken. Met zijn achttien centimeter is hij, zeker van zo dichtbij, behoorlijk angstaanjagend. En bovenal niet welkom, aangezien de kreeftsoort een invasieve exoot is. Hij hoort hier niet en de EU-lidstaten moeten zich dus beraden op maatregelen om het dier te bestrijden of te verdrijven. Het dier heeft nauwelijks natuurlijke vijanden, maar veroorzaakt, zeker door zijn inmiddels enorme populatie, schade aan opritten, dijken en kades die daardoor (kunnen) verzakken.

Ze vangen en in een pannetje bereiden, mag niet zomaar. Je moet hiervoor een vispas hebben. Maar dat is wellicht wel iets om over na te denken.

GOEDEMORGEN GISTEREN:
Koninginnenpage overal in Nieuwkoop gespot VIDEO

Jouw foto

Jouw foto’s voor onze Goedemorgen!-rubriek zijn welkom. Mooie, lieve, vrolijke, schattige of sprookjesachtige foto’s. Van mensen, dieren, uitzichten of gebouwen; alles mag en juist die afwisseling is leuk. De foto moet wel in de gemeente Nieuwkoop gemaakt zijn. En graag in liggend formaat. Mail hem naar redactie@nieuwkoper.nl of lever hem aan via ons contactformulier. Graag even met de locatie van de foto erbij.