Goedemorgen! Kopje thee in de sloot(kunst)

In de Ringsloot in en rond het centrum van Nieuwkoop staan en drijven maar liefst 150 kunstwerken. ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ is gisteren geopend en biedt een 1,5 kilometer lange expositie.

Later vandaag vind je alles over de opening van het Nieuwkoop 750 jaar-project én over de onthulling van de Toekomststoel door de bekende auteur, voormalig D66 politicus, oud-Commissaris van de Koningin en initiatiefnemer van de stoel, Jan Terlouw.

Slootkunst 2020-2021 bestaat uit 130 panelen en negentien vlotten waarop 3D kunstwerken zijn geplaatst. Het 3D kunstwerk op deze foto is gemaakt door De Sfeerstal uit Nieuwveen en toont een gezellig theekransje. Leuk is ook de weerspiegeling in het water (klik op de foto hiernaast om dit beter te kunnen bekijken).

GISTEREN
Goedemorgen! Eendje alleen in het Meijepark


Jouw foto op De Nieuwkoper?
Ook jouw foto’s zijn welkom. Van de natuur met zijn mooie vergezichten, dieren of groen. Van spelende kinderen, wandelaars, fietsers, kerken, monumenten; ’s morgens, ’s middags of ’s avonds vastgelegd. Alles is welkom. Slechts een paar voorwaarden; de foto moet gemaakt zijn in gemeente Nieuwkoop én hij moet liggend zijn (meer breed dan hoog).

Stuur jouw foto naar redactie@nieuwkoper.nl. Daarbij ontvangen wij graag een stukje achtergrond of een overdenking. En de locatie.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?