De initiatiefnemers voor de Dorpsmoestuin op de dijk in Nieuwkoop zijn er klaar voor. ©Dorpsmoestuin Nieuwkoop

Deze lente krijgt Nieuwkoop een Dorpsmoestuin. Een aantal inwoners heeft hiervoor het initiatief genomen. Met elkaar hebben zij een gezamenlijke droom; een mooie en inspirerende ontmoetingsplek creëren om samen met inwoners van Nieuwkoop gezonde groenten en fruit te verbouwen.

De initiatiefnemers willen een plek creëren waar iedereen die zin heeft om met de handen in de aarde te werken, kan meedoen. “Maar waar ook in alle rust een kopje koffie gedronken kan worden met appeltaart uit eigen tuin”, vertellen zij. “Waar bloemen zijn en waar we zo nu en dan met verse groenten en kruiden etentjes kunnen geven voor iedereen die zin heeft om samen te eten.”

Midden in Nieuwkoop

De groep heeft een centrale locatie in Nieuwkoop gevonden waar zij vanaf het voorjaar de moestuin gaat realiseren. “We vinden het belangrijk dat de tuin makkelijk toegankelijk is en voor iedereen bereikbaar. Het stuk dijk naast de Dorpsboerderij in Nieuwkoop werd door meerdere mensen genoemd als de ideale locatie. De gemeente Nieuwkoop is enthousiast en heeft het stuk grond in bruikleen gegeven en subsidie beschikbaar gesteld.”

Meedoen?

Wie als vrijwilliger wil helpen in de Dorpsmoestuin kan zich aanmelden. Ook zoekt de Dorpsmoestuin organisaties, scholen en bedrijven om mee samen te werken. Aanmelden of informatie is te krijgen bij Arwi Valk op 06-41636317 en Eunice Zandvliet 06-19662727. Beiden zijn bereikbaar via de telefoon en via de app. Een e-mailadres is er ook: dorpsmoestuinnieuwkoop@gmail.com.

12 maart NLdoet

Zin om vrijblijvend kennis te maken met de Dorpsmoestuin? Zaterdag 12 maart doet het initiatief mee met NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranjefonds. “We maken die dag een begin van de tuin door de omheining te plaatsen en de eerste fruitbomen te planten. Voor koffie, thee en een lekkere lunch wordt gezorgd. Kinderen kunnen ook meehelpen onder begeleiding van een volwassene.”

Opgeven voor NLdoet in Dorpsmoestuin Nieuwkoop is niet meer mogelijk. Het zit namelijk vol. Aanmelden voor een ander sociaal NLDoet initiatief, klik op deze link.

Tuingereedschap

Heb je goed tuingereedschap dat je niet meer gebruikt en zou je deze aan de Dorpsmoestuin willen schenken? Daar zijn de initiatiefnemers heel blij mee.