Gezocht: De vandalen die stenen beeld in tuin De Boomkamp vernielden

vandalen nieuwkoop beeld

De brokstukken die in de ochtend werden aangetroffen. ©De Nieuwkoper

In de nacht van zaterdag op zondag 21 maart rond 2:30 uur is er sprake geweest van vandalisme in De Boomkamp in Nieuwkoop. Een stenen beeld werd uit een tuin gehaald en voor het huis kapot gesmeten. De Nieuwkoper is in het bezit van camerabeelden en vraagt de daders zich te melden. 

Het zal je maar gebeuren: Je zet een stenen beeld – een dolfijn – met een grote emotionele waarde in je tuin en ’s nachts word je wakker door een groot kabaal, om de volgende ochtend te ontdekken dat jouw kunstwerk in stukjes voor de deur ligt. Het werd onlangs waarheid in De Boomkamp. Het stenen beeld dat in de tuin stond, bleek tegen de grond kapot gesmeten. Buurtbewoners werden zelfs wakker van het geluid.

Op de camerabeelden zijn vijf jongeren te zien.  Zij liepen om 2:38 uur vanaf de busbaan richting De Boomkamp, op het paadje langs het weiland.

De daders worden opgeroepen zich te melden. Wanneer zij dit niet doen, worden de beelden gedeeld met de politie. Weet jij meer over deze situatie in de nacht van 20 maart? Dan kun je onze redactie tippen via redactie@nieuwkoper.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?