Gemeente Nieuwkoop zoekt geschikte plek voor ‘750 jaar Nieuwkoop bank’

nieuwkoop 750 jaar bank

Beeld: Een sneak preview van de bank © luc4me

Waar komt de mozaïekbank te staan ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Nieuwkoop? Dat is de vraag die gemeente Nieuwkoop aan haar inwoners stelt via social media. De gemeente geeft inwoners keuze uit vijf verschillende locaties: in reacties kan men via een cijfer aangeven welke locatie haar of zijn voorkeur heeft.

“Mooie bank zoekt samenwerking!  Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Nieuwkoop plaatsen we deze mozaïekbank ergens in de gemeente. Waar? Dat bepalen jullie!”, meldt de gemeente op Facebook.  Gemeente Nieuwkoop geeft de volgende vijf locaties als optie: de Halve Roe (1), de Kinderboerderij (2), Zuidhoek (3), Meijepark (4) of bij Speeltuin Zuideinde (5). 

Niet iedereen staat echter achter de opties die de gemeente geeft: “Waarom niet bij het oude Rechthuys in het dorp?”, vraagt Jose zich af. Ook John kan geen keuze maken: “Geen van alle. Bij de gemeentewinkel in Nieuwveen binnen”. Danny is ook niet helemaal zeker: “Van de opties kan het alleen 2 zijn. Maar waarom niet in het centrum?”

 

ZIE OOK

Niet iedereen even enthousiast over nieuw hondenspeelveldje op de Dijk

De speciale mozaïekbank is gerealiseerd door luc4me uit Woerdense Verlaat. Deze liet eerder weten nog met gepaste afstand rustig door te kunnen werken aan ‘de prachtige kleurrijke jubileumbank ter ere van 750 jaar Nieuwkoop’. De bank is voorzien van duizenden mozaïek steentjes, die opgepakt zijn door Pantar: “Met veel dankbaarheid, liefde en engelen geduld worden de duizenden mozaïek steentjes geplakt”, aldus luc4me.

750 jaar Nieuwkoop
Dit jaar zou – volgens velen – de kern van Nieuwkoop precies 750 jaar bestaan. Er stonden diverse activiteiten gepland, die vanwege de coronacrisis verplaatst zijn naar volgend jaar.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?