Gemeente Nieuwkoop sluit ondanks vuurwerkverbod containers af

containers gesloten gemeente nieuwkoop

Beeld: Ter illustratie.

Gemeente Nieuwkoop heeft ondanks het vuurwerkverbod een aantal containers afgesloten. Het gaat onder meer om glas-, papier- en textielcontainers. De gemeente spreekt van voorzorgsmaatregelen. Op social media zijn de meningen van inwoners verdeeld over deze keuze.

Over precies vier dagen luiden we na middernacht het nieuwe jaar in. Zonder vuurwerk dit jaar: er geldt een landelijk vuurverwerkverbod, een van de corona-maatregelen. Hoewel er geen vuurwerk afgestoken mag worden heeft de gemeente – net als elk ander jaar – besloten  om alsnog containers af te sluiten. De gemeente vraag inwoners glas, papier, textiel wat eerder weg te brengen of het thuis te bewaren als de container op slot zit.

Ondanks het vuurwerkverbod hebben we toch een aantal containers afgesloten. Beter voorzorgsmaatregelen vooraf dan schade achteraf. Aan iedereen dan ook de vraag, breng je glas , papier, textiel wat eerder weg of bewaar het thuis als de container op slot zit. Bedankt!“, aldus de gemeente op Facebook.

ZIE OOK

Burgemeester Nieuwkoop: ‘Het is niet verstandig om met een explosief middel in een blikje te gaan klooien’

Niet iedereen lijkt het eens te zijn met deze beslissing: “Jullie zijn er vroeg dit jaar, de prullenbakken zitten al een aantal dagen dicht. Erg vervelend als hondenbezitter als je poepzakjes kwijt wil“, aldus ene Melissa. Jeannette is juist van mening dat deze beslissing het gevolg is van vandalen met vuurwerk: “Dit is niet de schuld van de gemeente maar van die vandalen met vuurwerk!“. George meldt dat inwoners juist blij moeten zijn met deze maatregelen: “Wees blij dat de gemeente voorzorgsmaatregelen neemt zodat de burgers straks niet met de schade worden opgescheept“.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?