Foto: Burgemeester Robbert-Jan van Duijn bij de bebording. © Video still, Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop heeft speciale borden in de openbare ruimte geplaatst als teken van waardering: tijdens de corona-periode zijn er in de gemeente Nieuwkoop veel hartverwarmende initiatieven opgezet door inwoners en ondernemers. Met deze actie wil de gemeente haar waardering tonen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er verschillende initiatieven opgezet. Zo was Jumbo Nieuwkoop de eerste supermarkt die het – inmiddels bekende – ouderenuurtje introduceerde, gaf Polytex Stoffen gratis stof weg voor het maken van mondkapjes én zorgde de campagne Spreukmakend Nieuwkoop voor hartvormige borden met lieve boodschappen in de gemeente.

Waardering
“Iedereen draagt zijn steentje bij. Elke hulp is waardevol. Wij willen met deze actie waardering tonen. Hier in de openbare ruimte, voor iedereen die langs loopt, fietst of rijdt. Laten wij ons elke dag in blijven zetten om te doen wat we kunnen, voor elkaar en met elkaar”, meldt de gemeente Nieuwkoop.

ZIE OOK:

Zo ging de Nieuwkoopse burgemeester tot nu toe om met de coronacrisis

Trots
Burgemeester van Nieuwkoop, Robbert-Jan van Duijn, laat weten erg trots te zijn: “Ik ben enorm trots op alle inwoners van onze dertien dorpen. De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest, maar in de gemeente Nieuwkoop zijn we naar elkaar om blijven kijken. We staan op afstand maar we zijn dichter bij elkaar dan ooit.”

Teaser
De gemeente plaatste gisteren op social media een teaser van de borden die gedrukt werden. “Psst, het is bijna zover. Nieuwsgierig? Nog even wachten. Je komt er vanzelf achter”, meldde de gemeente bij de video. Bekijk de teaser hieronder.

Benieuwd naar al het coronanieuws in onze gemeente? Bekijk dan hier het complete Corona nieuwsdossier.