Gemeente en VON ondertekenen MKB-deal ‘Boost your Business online’

Wethouder Antoinette Ingwersen en VON-voorzitter Leo Kooijman ondertekenen de MKB-deal ‘Boost your Business’. ©Gemeente Nieuwkoop

Voorzitter van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) Leo Kooijman en wethouder Antoinette Ingwersen ondertekenden 14 april de midden- en kleinbedrijf (MKB)-deal ‘Boost your Business online’. De subsidie helpt het MKB in de regio met hun digitalisering.

Met de MKB-deal wordt subsidie aangevraagd bij de provincie. De provincie heeft subsidie ter beschikking gesteld voor MKB-deals. Een MKB-deal bevat een gezamenlijke aanpak en afspraken ter ondersteuning en versterking van het MKB. Op die manier werkt de provincie aan een toekomstbesteding bedrijfsleven, een bloeiende economie en maatschappij en een concurrerend Zuid-Holland.

Digitaliseringsslag

‘Boost your Business online’ vraagt subsidie aan om het MKB in de regio te helpen met een digitaliseringsslag. Digitalisering is voor bedrijven een belangrijke opgave. Door de coronacrisis is deze ontwikkeling versneld en in de toekomst zal het belang niet minder worden. “Met de subsidie willen we bedrijven helpen bij deze opgave, bij de ontwikkeling van vaardigheden en bij het netwerken. De hulp is ook praktisch. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld financieel ondersteund worden bij de realisatie van de digitaliseringsopgave”, schrijft gemeente Nieuwkoop op haar website.

De MKB-deal is een initiatief van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop en de ondernemersverenigingen van deze gemeenten.

Zodra bekend is of de subsidie verstrekt wordt en wat dit betekent voor het MKB in gemeente Nieuwkoop informeert zij hierover.

Bron: Nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?