Nieuwkoop / Ter Aar, Zoals ieder jaar is dit weer de periode waarin het mogelijk is om van zorgverzekeraar te wisselen. Blijft u bij uw huidige verzekeraar of kiest u een andere? Gelukkig zijn er diverse goede vergelijkingswebsites waar u de pakketten van de zorgverzekeraars kunt vergelijken.  Goed om te weten is dat ProMove, bewegen & gezondheid, voor 2023 met alle zorgverzekeraars contracten heeft afgesloten.

Omdat iedereen inmiddels het voorstel van de huidige zorgverzekeraar wel in huis heeft is het verstandig om te bekijken of er voor u wel voldoende fysiotherapie in het aanvullende pakket is opgenomen. Immers, de basisverzekering vergoedt fysiotherapie slechts voor een beperkt aantal ziektes of aandoeningen en dan ook vaak pas na de eerste 20 behandelingen. In de Basisverzekering heeft u ook nog te maken met het Eigen Risico van €385,- in 2023.

Of uw fysiotherapiebehandelingen door de verzekeraar vergoed worden is dus in belangrijke mate afhankelijk van uw Aanvullende Verzekering (AV). Indien u de afgelopen jaren regelmatig fysiotherapie nodig heeft gehad, een risicovol- of zittend beroep heeft of als u intensief aan sport doet waarbij er een reële kans is op blessures, dan is een goede AV geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt als u een chronische ziekte heeft; een AV met ruime dekking vergoedt dan immers de eerste 20 behandelingen. Voor de vergoedingen uit de AV geldt geen Eigen Risico! Let dus wel op en controleer of de dekking van uw AV nog wel bij u past! Het komt regelmatig voor dat verzekeraars het aantal behandelingen in het AV pakket voor het nieuwe jaar verminderen, terwijl de kosten gelijk blijven of zelfs verhoogd worden.

Indien u een laag inkomen heeft is het goed om te weten dat de Gemeente Nieuwkoop hiervoor afspraken heeft gemaakt met Zorg en Zekerheid. De Gemeente draagt dan bij in de kosten van de AV en u ontvangt een korting op de basisverzekering. Informatie over deze regeling kunt u opvragen bij de Gemeente.

Heeft u vragen over uw zorgverzekering voor 2023 of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.promove.nu