In zwembad De Wel is Bakker & De Vos weer begonnen met FysioSport. ©Bakker & De Vos

Door de maatregelen in verband met corona is sporten slechts zeer beperkt mogelijk. Gelukkig is FysioSport in Zwembad de Wel in Nieuwkoop sinds kort wel weer toegestaan.

Sinds een aantal jaren is Bakker & De Vos Centrum voor bewegen en gezondheid, te vinden in De Wel. Speciaal voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen is het op die manier mogelijk om veilig en verantwoord te oefenen in het water.

Iedere dinsdag van 12:00 tot 13:00 uur is tijd gereserveerd. De fysiotherapeuten Nikkie van der Luit en Auke Iwema begeleiden de mensen bij hun oefeningen in het water. De watertemperatuur is op die dag hoger dan op andere dagen en dat wordt door veel patiënten als prettig ervaren. De patiënten met chronische aandoeningen die bij uitstek geschikt zijn om in het water te oefenen, zijn patiënten met reumatische gewrichtsklachten, zoals artrose of neurologische aandoeningen, zoals restklachten na een CVA en de ziekte van Parkinson.

Positieve invloed

Voor mensen met een chronische ziekte is bewegen, buiten medicijngebruik, vaak de enige behandeling die het ziektebeloop en de kwaliteit van leven positief kan beïnvloeden. Veel patiënten bewegen, zeker in deze tijd, veel te weinig met alle nadelige gevolgen van dien, zoals conditieverlies, verlies van spierkracht en, vooral ook, minder contact met anderen.

Nu sportmogelijkheden nog beperkt zijn, kan bewegen in het water dit voor een deel oplossen. In het water voelen lichaamsdelen minder zwaar en het bewegen kost minder moeite. De weerstand van het water zorgt ervoor dat er minder balansproblemen optreden en kan daarnaast gebruikt worden om spierfunctie en kracht te trainen. Tenslotte is samen bewegen gezellig en het bevordert het onderlinge contact.

Informatie en aanmelden kan via Bakker & De Vos op telefoonnummer 0172-575261 of 0172-603195, mailen kan naar info@bakkerendevos.nl of stuur een bericht via WhatsApp naar 06-57821791.