Froukje Veenstra wint 3FM Talent Award

Froukje heeft de award voor 3FM Talent uit handen gekregen van de band Kensington. ©3FM

Op de 3FM Awards gisteravond heeft artiest Froukje Veenstra, geboren en getogen in Nieuwkoop, de Award voor 3FM Talent gewonnen. Froukje (19) kreeg de prijs uitgereikt door één van de grootste bands van Nederland, ooit ook winnaar van de 3FM Talent Award, Kensington.

De andere genomineerden waren The Vices, Goldband, Joya Mooi en Nick Klyne. Dat Froukje één van de favorieten was, bleek wel toen de presentator haar vlak voor de Award uitreiking aanspraak met ‘Wat een jaar!’ en het gejuich vanuit het publiek oorverdovend werd. Froukjes reactie: “Ja, inderdaad, bizar. Het is een soort blur, maar ik ben heel erg aan het genieten. Ik ben heel dankbaar en ik vind het heel leuk allemaal.”

Sprakeloos

Vervolgens maakte Kensington op het podium bekend dat Froukje gekozen was tot hét 3FM Talent. De verlegen Froukje was sprakeloos toen ze achter de microfoon stond, maar genoot volop van het juichende en klappende publiek. Uiteindelijk wist ze er toch wat uit te brengen: “Zo onwijs bedankt. Het slaat ook allemaal nog nergens op  Ik ben zo dankbaar voor jullie enthousiasme, mijn familie, mijn management, mijn huisgenootjes, Top Notch, iedereen die graag luistert. En op heel veel meer muziek. Ik wil muziek en mijn vrienden bedanken, en 3FM, bedankt!”

De uitreiking was in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De show was een Fieldlab-proefevenement waardoor duizend mensen aanwezig waren. Naast de uitreiking van de Awards waren er optredens. Ook Froukje trad op met haar single ‘Onbezonnen’.

LEES OOK:
Nieuwkoopse Froukje Veenstra brengt EP uit: “Ik kan doen wat ik leuk vind en dat is me veel waard”

 

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?