Floron, de organisatie die onderzoek doet naar de verspreiding van wilde planten in Nederland houdt van 25 december tot en met 3 januari 2024 een ‘Plantenjacht’ !  

Plantenliefhebbers gaan op zoek naar bloeiende planten (geen tuinplanten). Met dit soort inventarisatieprojecten kan Floron in kaart brengen waar ze voorkomen en hoe het met ze gaat. U kunt zelf als individu ook meedoen, zie voor de spelregels de site van Floron. 

IVN biedt u de kans om samen met een natuurgids, en in dit geval een echte, echte plantenkenner op jacht te gaan naar bloeiende planten. En als u denkt dat er midwinter toch niks bloeit dan verklappen wij u vast dat er andere jaren in een uur tijd zo’n 25 tot 35 verschillende soorten worden geteld. Je moet er maar oog voor hebben. Onze natuurgids zal u helpen en wandel mee! 

Eén van de spelregels is dat je een uur moet tellen in een zelf te bepalen gebied. De gids gaat 2 x een uur doen, verwerkt in een  wandelroute die richting Buytenweg gaat (1e uur) en de terugweg zal via de bomenwijk in Nieuwkoop gaan (2e uur). 

Op woensdag 27 december is de natuurgids in Nieuwkoop tussen 10:00 – 12:30 uur. Wilt je meedoen? Geef je dan op door te mailen naar excursie@ivn-nieuwkoop.nl . De startlocatie is De Heemtuin, Kennedylaan 33A in Nieuwkoop.