In de filmzaal van Kaleidoskoop aan de Verbinding in Nieuwkoop is vrijdagavond 27 augustus de film Hors Normes te bekijken.

Bruno en Malik houden zich al twintig jaar op in de leefwereld van kinderen en jongvolwassenen met autisme, waarbij zij beiden de leiding hebben over twee non-profitorganisaties. Bruno runt een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen, om zo te zorgen voor extreme gevallen die door andere instellingen worden geweigerd. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan bijzondere vriendschappen.

Wie aan Franse films van pakweg de afgelopen tien jaar denkt, zal waarschijnlijk al snel denken aan Intouchables. Deze film staat dan ook bekend als een van de beste en meest succesvolle Franse films van de laatste jaren. Toch heeft hetregisseur-duo Eric Toledano en Olivier Nakache recent een film gemaakt die misschien nog wel beter is en dat is deze film, Hors Normes.

Kaarten

De film begint om 20:15 uur. Kaarten zijn te bestellen via deze link