Fietstestdag door Bakker & De Vos

Op woensdag 15 september wordt er door Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, een fietstestdag georganiseerd op een veilig parcours bij de Kaleidoskoop in Nieuwkoop.
 
De voorgaande fietstestdagen in 2018 en 2019 waren een groot succes en worden wederom georganiseerd in samenwerking met fietsenspecialist Van Raam.
De Fietstestdag is voor mensen die zich door een chronische aandoening of door hun leeftijd, niet meer veilig voelen op een gewone  fiets en daardoor gestopt zijn met fietsen terwijl ze het nog wel graag zouden willen.
Op 15 september van 11:00 tot 15:00 uur is het mogelijk voor alle inwoners van de Gemeente Nieuwkoop en de wijde omgeving de speciale fietsen uit te proberen . Hierbij wel het verzoek om je vooraf aan te melden. Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen wel als een beperking ervaren in het dagelijks  leven. Door minder beweging neemt immers de lichamelijke fitheid steeds verder af. In de praktijk  blijkt dat vaak een balansprobleem  de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen, bijvoorbeeld bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de fietstest dag kan je kennis maken met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balans fiets en een lage instapfiets.
Onder leiding van de gespecialiseerd fysiotherapeut en ergotherapeut kunnen de aanwezige fietsen worden uitgeprobeerd en kan bekeken worden welke mogelijkheden er voor jou nog wel zijn.
 
Heb je problemen met fietsen, durf je het niet meer, maar zou je wel graag willen? Meld je dan aan bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid via 0172-575261/0172-603195 of per e-mail naar info@bakkerendevos.nl. Een berichtje sturen via WhatsApp is ook mogelijk via 06-57821791.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?