Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Een pastelschilderij van kunstenaar Lies Roos. ©Bakker en De Vos

Sinds begin maart is er een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid op de Vijverhof in Nieuwkoop. 

Werk van Lies Roos. ©Bakker & De Vos

Na de prachtige foto’s van Els Frehé zijn het nu de pastels van Lies Roos die de praktijk de komende maanden sieren. Zij verzorgt dit voorjaar alweer de 22ste expositie sinds de opening van het Gezondheidscentrum in 2012. 

De Noordense Lies Roos is al ruim 30 jaar bezig met beeldende kunst. Ze kreeg les van verschillende docenten en bleef al die tijd zoeken naar de meest geschikte technieken om haar gevoelens over te brengen op het doek. Uiteindelijk kwam ze via houtskool, aquarel en olieverf uit bij haar passie pastel.

Pastelkrijt

Pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren gemaakt worden. Met pastelkrijt kan op een schilderachtige wijze getekend worden. Het werk ziet er dan ook uit als een schilderij. De werken die met pastelkrijt worden gemaakt, worden pastels genoemd.

Uitdaging

Roos tekent met zacht pastelkrijt op een ondergrond van velour karton. Ze vindt haar inspiratie in de natuur, tijdens vakanties of in de eigen omgeving. “Het is steeds weer een uitdaging om de sfeer van mijn ervaringen via de pastels over te brengen op de toeschouwers”, zegt de Noordense.

De expositie in de praktijk bestaat uit vele bloemen en landschappen. Daarnaast ook enkele vogels en een pastel met schaatsers.

Helaas is een officiële feestelijke opening van de expositie niet mogelijk, maar even binnen lopen bij Bakker & De Vos aan de Vijverhof 1 om te genieten van de pastels van Lies Roos mag wel.

www.bakkerendevos.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?