Expositie Haagse Schooldag kunstwerken te zien bij Hoeve Rijlaarsdam én Pulchri

Een Haagse School kunstenaar aan het werk. ©Ontdek Nieuwkoop

Elk jaar wordt de Haagse Schooldag in – om-en-om – Nieuwkoop en Noorden georganiseerd. Dit jaar gaan de kunstenaars op 4 september aan de slag. De expositie van de werken is daarna te bekijken bij Hoeve Rijlaarsdam, gevolgd door een expositieperiode bij Pulchri in Den Haag.

Ruim honderd jaar geleden lieten kunstenaars van de Haagse School zich inspireren door de wolkenluchten, de ongerepte natuur en het weidse landschap van Nieuwkoop. Schilderend ‘en plein air’ zijn hun werken in diverse musea over de hele wereld te vinden. Nu, een eeuw later, heeft de omgeving nog steeds dezelfde aantrekkingskracht op kunstenaars. Daarom is in 2015 een initiatief begonnen om deze oude traditie in ere te herstellen met hedendaagse kunstenaars, die op uitnodiging vanuit heel Nederland naar Nieuwkoop komen. Zaterdag 4 september schilderen zij hun Haagse School kunstwerk in en om Nieuwkoop.

Expositie

Vervolgens is van 16 september tot 25 november een expositie van de gemaakte kunstwerken te zien in Hoeve Rijlaarsdam aan de Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop. Bijzonder dit jaar is een tweede expositie in Pulchri Studio te Den Haag, de bakermat van de Haagse School kunstenaars, van 4 tot en met 30 december.

Haagse School Kunstprijs

Op 24 november wordt de Haagse School Kunstprijs, een initiatief van de Gemeente Nieuwkoop, uitgereikt. Geïnteresseerden kunnen hun stem uitbrengen, onder andere tijdens het bezoeken van de gratis expositie bij Hoeve Rijlaarsdam.

Bron: Ontdek Nieuwkoop
www.ontdeknieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?