Een politiewagen vlakbij de locatie. ©Politie Basisteam Kaag en Braassem

Op het industrieterrein in Nieuwkoop is vannacht rond 3:30 uur een explosie geweest. De politie denkt te weten hoe de dader vervolgens wegkwam.

De mogelijke dader van de explosie zou via het paadje bij de Handelsweg naar de Marijkelaan gelopen zijn. Daar stond een scooter klaar die met veel uitlaatlawaai wegreed in de richting van zwembad De Wel.

De vermoedelijke vluchtroute van de dader. ©Facebook Politie Basisteam Kaag en Braassem

Een buurtbewoner reageert op  Facebook: “Afgelopen nacht om 3:30 uur hoorde ik de knal.” Ook Rick Augustin was ‘getuige’: “We werden wakker van een onwijs harde knal, alsof er iets dofs ontplofte. Mijn vriendin dacht aan vuurwerk, maar ik hoorde gelijk dat het foute boel was. Daarna hoorden we een raar geluid wat uiteindelijk de scooter bleek te zijn die langs Zwembad De Wel reed. Tussen de knal en het geluid van de scooter zat ongeveer 5 minuten. Niet veel later daarna hoorden we de brandweer komen. Volgens mij gingen ze richting Noorden. Even later hoorde ik ook een auto weer richting Nieuwkoop rijden, maar weet niet of dat er ook mee te maken had.

Brand
De brandweerlieden van Kazerne Nieuwkoop werden op dezelfde tijd opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de Handelsweg. “Eenmaal aangekomen bleek dat er sprake was geweest van een explosie, maar deze leidde niet tot brand,” staat op de Facebookpagina van Brandweer Gemeente Nieuwkoop. “Wij hebben de omgeving veilig gesteld en overgedragen aan de politie.”
Oproep getuigen

De recherche en de forensische opsporing deden vannacht uitgebreid onderzoek. “Wij zijn nu op zoek naar getuigen die vannacht de scooter en/of de bestuurder hebben gezien. Mocht u op de Marijkelaan wonen en eventueel beelden van bijvoorbeeld een videodeurbel hebben, neem dan contact met ons op”, roept de politie op via social media.

Bel 0900-8844. “Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn.” Informatie anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op  het gratis telefoonnummer 0800-7000.

LEES OOK:
Politie zoekt getuigen van explosie: Signalement verdachte en omschrijving scooter