Evenementenorganisatoren zien licht aan het einde van de coronatunnel

bedrijven in nieuwkoop

Het optimisme over het eind van de coronacrisis, die enigszins in zicht lijkt, is groot, zo laat het Gemeenteblad van 21 april zien. Er zijn diverse aanvragen voor activiteiten ingediend.

De eerste is zelfs al voor zondag 4 juli. Het betreft de Rotary Bike Challenge – een initiatief van onder andere Henk Angenent – die start en finisht op de Smidskade in Ter Aar. Op de website van het maatschappelijke sportevenement staat wel dat de inschrijving voortijdig is gesloten en dat daardoor een coronaveilige editie georganiseerd kan worden. Maar de kans is dus zeer reëel dat dit evenement doorgang kan vinden. Gefietst gaat worden voor Stichting Tesselhuis en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Alphen-Nieuwkoop.

Ook voor het houden van een braderie op het Reghthuysplein en in de Dorpsstraat op vrijdag 10 september, de dag voor het Torenschuddersfeest, van 15:00 tot 20:00 uur is een vergunning aangevraagd. En tot slot heeft Boerensport Verhaar een evenement aangevraagd voor het weekend van vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober.

Vanzelfsprekend zegt dit nog niets. Want aanvragen moeten ruim van tevoren worden ingediend. Maar het is een feit dat voor fysieke evenementen maandenlang geen aanvragen werden ingediend en dit dus weer de eerste zijn.

ZIE OOK:
Helaas: Torenschuddersfeest 2020 Nieuwkoop afgelast


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?