Nadat de leerlingen, samen met mascotte Sjors, hebben laten zien hoe leuk sporten is, ontvangen zij een Sjorsboekje van wethouder Gerben van Duin. ©Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Gerben van Duin was gistermiddag te vinden op de drie basisscholen van kern Nieuwkoop. Hij deelde de eerste ‘Sjorsboekjes’ uit.

LEES OOK:
Meld sport- en cultuuractiviteiten aan op nieuw platform gemeente Nieuwkoop

‘Sjors Sportief en Sjors Creatief’ is een initiatief van de gemeente Nieuwkoop en regionale sportverenigingen, buurtsportorganisaties, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Met dit project kunnen kinderen kennismaken met sport en cultuur. In het boekje staan ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten die alle kinderen van de gemeente, vaak gratis, kunnen gaan ontdekken.

Bewegen is leuk

De eerste boekjes overhandigde de wethouder aan directie en leerlingen van basisschool De Rietkraag, De Maranathaschool en De Zilveren Maan. Met een sportieve activiteit, onder begeleiding van buursportcoach Dennis, in de gymzaal lieten de leerlingen zien dat sporten en bewegen voor iedereen leuk is. Ook mascotte Sjors deed vrolijk mee. 

Marcel Plasmeijer, sportambtenaar van de gemeente, vertelt meer over het initiatief: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Dit maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.” 

Inschrijven

Inschrijven voor de activiteiten die in het boekje zijn opgenomen, kan vanaf vandaag. Plasmeijer: “Ik hoop dat heel veel kinderen gaan deelnemen aan de verschillende activiteiten. Wie weet ontdekken zij zo een activiteit waar ze nog lang met plezier naartoe gaan. Ik ben er trots op dat zoveel clubs en verenigingen een activiteit aanbieden in het boekje!” Inschrijven kan via:

www.nieuwkoopsportencultuur.nl