Eensgezind geeft Klapstoelconcert

Veel mensen luisteren naar de zomerse klanken van Muziekvereniging Eensgezind. ©Eensgezind

Het was maandag 12 juli jammer genoeg niet echt mooi zomers weer. Maar dat weerhield het orkest van Muziekvereniging Eensgezind uit Nieuwkoop er niet van het seizoen 2020/2021 af te sluiten met een buitenconcertje in de beweegtuin naast Kaleidoskoop.

EERDER:
Eensgezind verzorgt Klapstoelconcert

Ondanks de sombere voorspellingen waren er veel familieleden, vrienden en andere belangstellenden met een klapstoel of kleedje om 19:45 uur aanwezig om te komen genieten van een uurtje zomerse muziek.

Door corona werd het een bijzonder muziekjaar en konden veel repetities en geplande optredens niet doorgaan. Gelukkig kon het orkest vanaf 7 juni op maandagavond wel weer oefenen. Binnen vier weken had dirigent Nick Hoogland een leuk zomers programma samengesteld. Het klapstoelconcert was meteen de laatste repetitie van het muziekseizoen.

Populaire muziek

Op het programma stond een aantal populaire muziekstukken, zoals ‘Mamma Mia’ (een selectie van bekend Abba-nummers), ‘Second Waltz’, ‘Storie di tutti giorni’ (beter bekend als ‘De meeste dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato), ‘Gonna fly now’ (van de Rocky films), maar ook muziekstukken met een zomers tintje zoals ‘Mexican trumpets’. Vooral het laatste stuk ‘Shut up and Dance’ viel zeer in de smaak van het publiek.

Na het concert werd iedereen uitgenodigd om in het restaurant met een kopje koffie of thee nog even gezellig na te praten over het afgelopen jaar.

Jubilarissen

Er was ook een officieel moment. Twee jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Coby Faber is al zestig jaar lid van de vereniging en Monique Boere al vijftig. De dames kregen van voorzitter John Boere een KNMO-speldje. In zijn woordje merkte de voorzitter op dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om zo lang lid te zijn als je hobby muziek maken is. “Dan gaat het eigenlijk gewoon vanzelf en voor je het weet zijn die vijftig of zestig jaar omgevlogen”, sprak hij. Beide dames hopen nog vele jaren met plezier muziek te maken bij Eensgezind.

Nieuw seizoen

Het nieuwe muziekseizoen start maandag 30 augustus. In die week staat een gezamenlijke muziekactiviteit voor alle leden van Muziekvereniging Eensgezind op het programma.


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire website. Met graag een liggende foto (breder dan hoog).


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?