Leonie van der Wal verzorgt een zangworkshop op het grasveld naast het Meijepad. ©Aangeleverd

Samen zingen was lang niet toegestaan. Inmiddels mag het weer. En waar heb je een betere ventilatie dan in de buitenlucht? De gemeente Nieuwkoop heeft eenmalig een vergunning verleend voor een zangworkshop op zondag 1 augustus op het grasveld naast het Meijepad, nabij Strand Zomer.

Zangeres en zangcoach Leonie van der Wal is initiatiefnemer van de workshop: “Ik ben heel blij dat er weer gezongen mag worden. Ik merk ook dat de vraag naar het samen zingen groot is.” Voor de zangworkshop heeft de Nieuwkoopse a capella stukken uitgekozen. Er wordt dus alleen met de zangstemmen muziek gemaakt. “Zo mengen we het mooist met de natuurgeluiden.”

Ode aan avond en nacht

De zangers gaan aan de slag met het eenvoudig meerstemmige ‘Evening rise’ en ‘De noche iremos’. Met deze twee stukken brengt het eendagskoor in de buitenlucht een ode aan de avond en nacht. Al is de zangworkshop in de middag. “Anders zouden we een ode brengen aan de muggen.”

Iedereen mag een klapstoel meenemen. De zangers vormen samen een kring, met steeds 1,5 meter tussen de zit-/staplaatsen.

Zing mee met het eendagskoor in de buitenlucht op zondag 1 augustus van 13:00 tot 15:00 uur. De kosten zijn 12 euro. Aanmelden via  info@leonievanderwal.com.


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire website. Met graag een liggende foto (breder dan hoog).