Edelsmid Fred Dröge is te gast in de nieuwe Kom d’r In lezing in Nieuwkoop op donderdagmiddag 3 februari.

Fred Dröge stelt zichzelf even voor: “Ik ben gediplomeerd edelsmid. Toen ik een open dag bezocht in Schoonhoven was ik meteen verkocht. Ik schreef mij in voor de vijfjarige opleiding, maar rondde die af in vier jaar. Toen de overheidstoelage stopte, werd het ineens een stuk duurder. Daarom vroeg ik of ik de laatste twee jaar in één jaar mocht doen. Ik ben geslaagd met goede cijfers. Het leukste van dit werk vind ik de onmogelijke werkstukken toch tot een goed einde te brengen.  Ik ben nu een soort huisrestaurateur van het kerkzilver van onze katholieke kerk. Ik zorg ervoor dat de schitterende zilveren voorwerpen uit 1865 voor de toekomstige generaties bestaan blijven.

Informatie

Fred Dröge vertelt over zijn prachtige beroep in het Parochiehuis aan de Dorpsstraat 39 in Nieuwkoop. Kom d’r In begint om 14:00 uur. Bij de lezing hoort een drankje en een versnapering. Aanmelden is nodig en kan via aanmelden@museumkomdrin.nl of door te bellen met  Frits Horstmeier op 06-20469461. Wie moeilijk de deur uitkomt en/of vervoer nodig heeft, dit is simpel te regelen middels een belletje naar Frits Horstmeier. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Een QR-code is verplicht.