Dweilorkest De Fuikenlichters opent bijzonder seizoen Muziektent Nieuwkoop

Dweilorkest De Fuikenlichters bij Muziektent Nieuwkoop. ©Aangeleverd

De opening van Slootkunst zaterdag 8 mei is ook direct het startschot van het nieuwe seizoen van de Muziektent op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Een feestelijk moment voor de Dikke Vrienden van de Muziektent; zij krijgen de miniaturen van ’t Vliegend Paard overhandigd.

Het nieuwe, bijzondere seizoen van de Muziektent én de opening van de kunstwerkenexpositie Slootkunst vallen samen. De muzikale opening wordt verzorgd door De Fuikenlichters, het dweilorkest van Muziekvereniging Eensgezind. Het orkest speelt van 11:00 tot 12:30 uur in de Muziektent wat ook de marktbezoekers met een portie vrolijkheid verwent.

De Dikke Vrienden van de Muziektent krijgen deze morgen de miniaturen van Het Vliegend Paard overhandigd. Dit gebeurt, geheel coronaproof vóór of in het Reghthuys. Als extra dank voor hun steun krijgen de Dikke Vrienden ook nog een ‘koffie-to-go’ bij Café-Restaurant ’t Vliegend Paard.

Zomermaanden

In de maanden mei, juni en juli vinden twee keer per maand, tijdens de markt, optredens van kleinere combo’s plaats. Mits de 1,5-meterregel niet meer van kracht is, laten in augustus en september ook weer grotere bands de Muziektent swingen. Het programma hangt in het publicatiebord bij de tent, maar alle informatie is ook te vinden op www.muziektent-nieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?