Benieuwd hoe jij je leven en omgeving kan verduurzamen? Vanaf september organiseert Bibliotheek Rijn en Venen i.s.m. regionale partners duurzame activiteiten in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand kan jong en oud ook hier ontdekken hoe je op een leuke en toegankelijke manier ‘groener’ kunt leven.

Met de uitbreiding van het Huis van Duurzaamheid naar gemeente Nieuwkoop wil de Bibliotheek inwoners ondersteunen, informeren en inspireren bij het samen bouwen aan een toekomstbestendige samenleving. Daarnaast is het Huis van Duurzaamheid een (online) plek waar particulieren, ondernemers, professionals en organisaties elkaar kunnen ontmoeten.

Leuke activiteiten voor jong en oud Iedere maand kunnen volwassenen tijdens de uiteenlopende activiteiten inspiratie opdoen voor een duurzamere levensstijl. Denk aan workshops over (moes)tuinieren, fashionswaps, en wildpluktochten. Ook kinderen kunnen tijdens de maandelijkse GroenMakers-activiteit kennismaken met duurzame thema’s: van water- en landsafari’s tot natuuryoga en recyclekunst.

Informatie en opgeven Kijk voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het volledige activiteitenprogramma op: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/duurzaamheid.html