Wil jij in 2023 ook duurzamer gaan leven? Kom dan inspiratie opdoen bij de Bibliotheek in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand is er voor jong en oud een gratis ‘groene’ activiteit! 

In het eerste kwartaal van 2023 staan er weer diverse, leuke activiteiten op het duurzame programma. Voor volwassenen is er een kookworkshop over (vaker) vegetarisch eten, een creatieve upcycle-workshop (Valentijnsspecial) en een interactieve lezing over een klimaatbestendige tuin.  

Ook kinderen kunnen kennismaken met duurzame onderwerpen tijdens de zogenaamde ‘GroenMakers’: activiteiten voor kids van 6-12 jaar. Breng met het gezin een bezoek aan boerderij De Vosseburch of laat je kind creatief aan de slag gaan tijdens de plasticsoep-activiteit of de ‘pimp je kleding’ workshop bij Triggr. 

Programmacoördinator Dewi Visser is enthousiast over de ontwikkelingen van de afgelopen periode. “Steeds meer inwoners weten onze duurzame activiteiten te vinden. Zo hadden we laatst een drukbezochte kledingruil, waar zo’n 350 kledingstukken zijn geruild!” 

Informatie en aanmelden 
Kijk voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het volledige activiteitenprogramma op: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/duurzaamheid