Drie nieuwe vrijstaande woningen aan Noordenseweg 68 in Nieuwkoop

Op de foto rechts Noordenseweg 68 in Nieuwkoop. ©Google Maps

Omdat aan het Zuideinde 123 in Nieuwkoop acht grondgebonden woningen komen en niet de 22 waar in een eerder stadium vanuit werd gegaan, is gezocht naar een extra bouwlocatie. Eén vervangende locatie is gevonden in de Noordenseweg 68 in Nieuwkoop. Voor deze locatie is een bestemmingsplan opgesteld voor het vervangen van een bestaande woning door vier vrijstaande woningen.

De plattegrond van het plangebied. ©Ruimtelijkeplannen.nl

Aan de Noordenseweg 68 staat een vrijstaande woning op een zeer ruime kavel. De woning is verouderd en de eigenaar wil deze graag vervangen. Omdat hierdoor veel ruimte overblijft, wil de gemeente Nieuwkoop er drie extra woningen realiseren: vrijstaande woningen.

Aanvankelijk zouden elders aan de rand van de kern Nieuwkoop, aan het Zuideinde 123, meer woningen worden gerealiseerd. Hier zouden na de sloop van de leegstaande bedrijfsbebouwing – Grofsmederij Nieuwkoop B.V, – 22 woningen komen in een appartementencomplex. “Maar dat is daar ruimtelijk niet langer gewenst”, aldus de gemeente. “Daarom is gekozen voor een meer passende herontwikkeling in dat bebouwingslint met acht grondgebonden woningen.”

LEES OOK:
Acht woningen op locatie Grofsmederij Nieuwkoop B.V. aan het Zuideinde

Omdat aan het Zuideinde dus beduidend minder woningen komen, is gezocht naar nieuwe locaties. De extra drie vrijstaande woningen op het plangebied aan de Noordenseweg 68 in Nieuwkoop zorgen voor een deel voor compensatie. Ook op het Zuideinde 82 in Nieuwkoop wordt een woning extra gerealiseerd.

“Het toevoegen van drie woningen aan de Noordenseweg is vanuit ruimtelijke en landschappelijke overwegingen goed inpasbaar. Om deze herontwikkeling mogelijk te maken, is het bestemmingsplan ‘Noordenseweg 68’ opgesteld. Het bestemmingsplan in ontwerp is in te zien.”

Bekijk het bestemmingsplan in ontwerp en alle daarbij behorende stukken via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?