Met een mooie NLdoet dag nog in de herinnering zijn de initiatiefnemers van Dorpsmoestuin Nieuwkoop bezig met de volgende stappen. Vrijdag 1 en zaterdag 2 april gaat weer gewerkt worden in de tuin. Wie wil, mag meehelpen.

“We gaan de groentebedden aanleggen volgens de Lasagna-methode,” laat Hanke van de dorpsmoestuin weten. “Dit is een methode zonder spitten waarbij we houtsnippers, karton en compost gebruiken om de bedden en paden te vormen.”

Het plan is om dit komende vrijdag en zaterdag te doen. Wie benieuwd is naar deze methode en in de gelegenheid is om te helpen, kan zich aanmelden via dorpsmoestuinnieuwkoop@gmail.com.

Vrijdag 1 april wordt getuinierd van 13:00 tot 16:00 uur, zaterdag 2 april van 9:00 tot 12:00 uur en 13:00 tot 15:00 uur. Dorpsmoestuin Nieuwkoop is te vinden op de dijk aan het Kennedyplein naast Dorpsboerderij Nieuwkoop.

Gereedschap

“Op termijn hopen we ons eigen tuingereedschap en opslagplek te hebben, maar tot die tijd willen we je vragen zelf gereedschap mee te nemen, mocht je dat hebben. Komend weekend gebruiken we voornamelijk schep, hark en kruiwagen. Neem ook eventueel tuinhandschoenen mee om je handen te beschermen.”