Dorpsboerderij zoekt vogelgriepvrije eendjes voor vijver

De vijver van Dorpsboerderij Nieuwkoop is leeg. Alle watervogels zitten, vanwege de vogelgriep op veel plaatsen in het land, opgehokt. “Dat is best saai, dus we zijn op zoek gegaan naar iets om de boel een beetje op te fleuren”, vertelt vrijwilliger Ingrid Maaijen van de boerderij.

“We hebben bedacht om zoveel mogelijk badeendjes en alles wat daar op lijkt, in te zamelen. Als we dan een flinke hoeveelheid, echt wel een heleboel, ingezameld hebben, gaan we ze te water laten. Dat gaat de gezelligheid in de vijver zeker opkrikken.”

Heb jij dus nog een aantal badeendjes die je (tijdelijk) kunt missen, of badkikkers, -vissen en alles wat daarop lijkt en wat blijft drijven, dan ontvangen de vrijwilligers van de Dorpsboerderij ze graag. “Inleveren kan tot 10 december op de Dorpsboerderij aan het Kennedyplein. Vervolgens willen we ze allemaal tegelijk te water gaan laten.”

Bedankt!

Tot slot willen de vrijwilligers van de Dorpsboerderij de mensen die een zandbakschelp inleverden nog graag hartelijk bedanken voor hun gift. “De waterdieren vinden het heerlijk badderen in hun zwembadjes.” 

ZIE OOK:
Dorpsboerderij Nieuwkoop zoekt zandbakken vanwege ophokplicht pluimvee


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?