Digitale informatiebijeenkomst: Hersenletsel en onbegrip in de omgeving

Transmuralis verzorgt maandag 12 april een (gratis) digitale bijeenkomst voor mensen uit de regio die getroffen zijn door hersenletsel en hun naasten. Het thema van de bijeenkomst is ‘Onbegrip in de omgeving’.

Mensen met hersenletsel ervaren vaak onbegrip in hun omgeving. Hersenletsel verandert niet alleen het leven van de getroffene, maar ook het leven van de naasten en daarmee de relaties. De eerste fase is die van angst, stress en overleven. Dat geldt niet alleen voor de getroffene, maar zeker ook voor de partner. En als de getroffene weer thuis is, moet een nieuw evenwicht worden gevonden. Voor dit nieuwe evenwicht bestaat geen pasklaar recept.

Met elkaar in gesprek

Tijdens deze eerste (digitale) informatiebijeenkomst, verzorgd door Transmuralis, gaan de deelnemers en de deskundigen – Christine Dessauvagie (hersenletsel.nl), Floor Aanhaanen (GZ-psycholoog Topaz Revitel) en Joan Veldhuizen (Transmuralis) – met elkaar in gesprek. Gesproken wordt over de (on)zichtbare gevolgen van hersenletsel en hoe het de relatie tussen de getroffene en de omgeving beïnvloedt. Er worden ervaringen uitgewisseld en tips gedeeld. De bijeenkomst is voor getroffenen en hun naasten.

Aanmelden

De meeting is digitaal via ZOOM en is van 16:15 tot 17:15 uur. Aanmelden om hierbij aanwezig te zijn, kan door een mail te sturen naar joanveldhuizen@transmuralis.nl onder vermelding van ‘Aanmelding infobijeenkomst 12 april’. De mensen die zich aanmelden, krijgen later een link toegestuurd die ze naar de ZOOM meeting leidt.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?