Help de politie verborgen criminaliteit te bestrijden

Gemeente Nieuwkoop wil samen met haar inwoners en ondernemers sterk staan tegen verborgen criminaliteit. De gemeente verzorgt daarom samen met de politie een interactieve informatieochtend op dinsdag 9 november (aanmelden voor 1 november).

We krijgen in Nederland steeds meer te maken met verborgen criminaliteit (ondermijning), met name in de buitengebieden van gemeenten. De politie ontdekt steeds vaker drugslabs en hennepkwekerijen in (lege) schuren of loodsen. Woon je op een ruim perceel of ben je agrariër? Dan kan het voorkomen dat je wordt benaderd door criminelen om een ruimte te verhuren. Het snelle, contante geld kan aantrekkelijk klinken, maar je loopt grote risico’s als er illegale activiteiten in jouw pand plaatsvinden. Los van de eventuele schade aan jouw pand of dat jouw pand wordt gesloten, is het ook levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast van een drugslab of hennepkwekerij is groot. 

Informatieochtend

Om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, organiseert gemeente Nieuwkoop samen met de politie dinsdag 9 november van 9:00 tot 11:00 uur een interactieve informatieochtend. Tijdens deze bijeenkomst bij het gemeentekantoor in Ter Aar aan de Aardamseweg 4 kun je als inwoner een kijkje nemen in het nagebouwde ‘crystal meth lab’ en de hennepkwekerij. Je kunt ook meedoen aan de ‘escape room’.  Wil je meedoen aan dit spel? Geef je dan snel op. Er is maar een beperkt aantal plekken. Inschrijven kan tot 1 november. 

De gemeente en politie hopen met de bijeenkomst mensen te activeren om samen met hen te strijden tegen de verborgen criminaliteit. De informatieochtend wordt aangeboden door gemeente Nieuwkoop in samenwerking met politie en het RIEC in de regio Den Haag.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?