Denk mee over het bouwplan voor de Koetshuislocatie

Het stedenbouwkundig plan van de Koetshuislocatie. ©Woningstichting Nieuwkoop

“Op de voormalige Koetshuislocatie komen huurwoningen voor starters en senioren” 

Woningstichting Nieuwkoop ontwikkelt op de voormalige Koetshuislocatie in Nieuwkoop een bouwplan met huurwoningen voor starters en senioren. Het stedenbouwkundig plan is klaar en besproken met de gemeente. WSN zou graag de mening van Nieuwkopers horen over de beeldkwaliteit van de toekomstige bebouwing. 

Woningstichting Nieuwkoop (WSN) heeft op haar website een video geplaatst met de presentatie van het stedenbouwkundige plan. Dit plan is gemaakt door architect Hans Hoppenbrouwers samen met stedenbouwkundige Carla van Hooff in opdracht van WSN:

Enquête

“Daarna kunt u door middel van referentiebeelden aangeven wat uw voorkeuren zijn voor het nieuwbouwplan en waarom”, schrijft WSN. “Met uw input maken wij het beeldkwaliteitsplan. Daarna gaat een architect aan de slag om de plannen vorm te geven binnen de kaders van het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan.”

De referentiebeelden zijn in een WSN-enquête opgenomen. Vragen die de woningstichting voorlegt aan inwoners zijn bijvoorbeeld: Welke elementen spreken u aan voor de appartementen aan de Dorpsstraat?; Welke elementen spreken u aan voor de balkons aan de appartementen?; Welke materialen en kleuren vindt u passend? en Welke groenvoorziening vindt u passend?

Bij elke vraag staan een omschrijving van de mogelijkheden en een aantal foto’s om aan te vinken, met daaronder open vragen om je keuze te onderbouwen.

Geef jouw mening en keuzes door via de enquête.

Het complete stedenbouwkundige plan kun je via deze link bekijken.

Bron: Woningstichting Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?